15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Историческият музей в Габрово с обновена сграда и експозиция

През 2024 година Историческият музей в Габрово ще посрещне посетителите в обновена сграда и с нова експозиция. Тя ще бъде разположена на два етажа и ще представя местната история.

Ремонтът на една от най-забележителните сгради в Габрово се очаква да завърши до дни, след като преди повече от две години зданието беше затворено за реставрация и преустройство.

Инвестираните средства са на обща стойност 1 753 670 лв., като по-голямата част са осигурени чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С помощта на модерните технологии постоянната експозиция на Историческия музей ще разказва местната история. В залата на Новото време посетителите ще могат да видят единственото фабрично знаме, запазено в български музей, както и първата българска банкнота.

В музея е обособена зала за работа с деца, отделено е пространство и за сувенирен щанд.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ