15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Реновират сградата на Община Русе

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. „Котовск“ 2. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост, като общият размер на разходите по инвестицията е над 1 млн. лв.

Предвижда се въвеждане на енергоспестяващи мерки, като полагане на външна топлоизолация по стени, покрива и пода, смяна на дограма, мерки по осветление, изграждане на фотоволтаична централа. Очакванията са административната сграда да достигане енергиен клас „А“. Тя е строена през 80-те години на 20 век и е с обща площ от над 3 000 кв. м. Към настоящия момент в нея се помещават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни мерки ще допринесе и за намаляване на разходите за енергопотребление, експлоатация и поддръжка. Ще се подобрят топлинният комфорт в средата, както и външният вид на сградата.

Дейностите се изпълняват проект за „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в публична сграда за административно обслужване в Община Русе“ по Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“.

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ