12 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Планирано: Нова линия до Великобритания от летище „Пловдив“

„На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър.Сега се изпълняват полети до Лондон, като се преговаря и за още една дестинация до Великобритания“, съобщи за Радио Пловдив председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. За момента не се уточнява коя ще е бъдещата линия заради дискретността на преговорния процес.

„Стремежът е да се възстанови и линията до Милано, работи се по възможности за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „Шарл Лероа“ в Брюксел също е в сферата на стремежите на пловдивското летище“, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище посети турския град Анталия с идеята да се продължи досегашното сътрудничество с турски авиокомпании и задвижване на нови дестинации. Обсъдено е било връщането на линията Пловдив – Истанбул, която беше спряна, като най-кратък възможен срок за това е лятото на 2024 година.

По време на посещението в Анталия са проведени проучвателни срещи с узбекистанската авиокомпания, на които са изтъкнати предимствата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от разговорите, да летим и до Ташкент, каза директорът на летището.

Related Articles

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ