12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Планирано: Нова линия до Великобритания от летище „Пловдив“

„На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър.Сега се изпълняват полети до Лондон, като се преговаря и за още една дестинация до Великобритания“, съобщи за Радио Пловдив председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. За момента не се уточнява коя ще е бъдещата линия заради дискретността на преговорния процес.

„Стремежът е да се възстанови и линията до Милано, работи се по възможности за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „Шарл Лероа“ в Брюксел също е в сферата на стремежите на пловдивското летище“, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище посети турския град Анталия с идеята да се продължи досегашното сътрудничество с турски авиокомпании и задвижване на нови дестинации. Обсъдено е било връщането на линията Пловдив – Истанбул, която беше спряна, като най-кратък възможен срок за това е лятото на 2024 година.

По време на посещението в Анталия са проведени проучвателни срещи с узбекистанската авиокомпания, на които са изтъкнати предимствата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от разговорите, да летим и до Ташкент, каза директорът на летището.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ