16 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч

След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета. Според зам.-кметът по „Екология” Иван Стоянов санитарната сеч в града има нужда от изцяло нова организация, тъй като има заповеди за премахване на опасни дървета, които отлежават с години.

Общинското предприятие разполага с томограф, който да изследва дърветата дали са здрави отвътре, макар отвън да нямат видими белези за заболявания, информират от предприятието.

Персоналът ще бъде обучен да работи с техниката и през 2024-а година започва обследване на всички дървета в града. Ще бъде направена пълна паспортизация и опасните дървета ще се премахват приоритетно.

Необходимо е също да се направи компенсаторно залесяване, което да замени падналите или отрязани дървета.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ