13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч

След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета. Според зам.-кметът по „Екология” Иван Стоянов санитарната сеч в града има нужда от изцяло нова организация, тъй като има заповеди за премахване на опасни дървета, които отлежават с години.

Общинското предприятие разполага с томограф, който да изследва дърветата дали са здрави отвътре, макар отвън да нямат видими белези за заболявания, информират от предприятието.

Персоналът ще бъде обучен да работи с техниката и през 2024-а година започва обследване на всички дървета в града. Ще бъде направена пълна паспортизация и опасните дървета ще се премахват приоритетно.

Необходимо е също да се направи компенсаторно залесяване, което да замени падналите или отрязани дървета.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ