19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това са станция 5 на бул. „Асен Йорданов“ и станция 6, която ще е под локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, срещу Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“.

След работна среща на кмета на „Слатина“ Георги Илиев с директора на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев, главния архитект на София Здравко Здравков и други експерти се стигна до единодушно решение, че са необходими технически промени в архитектурните планове, с цел да се подобри функционалността на метростанциите.

В началото на ноември директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев заяви, че същинската работа по новия лъч ще започне в края на месеца. Срокът на договорите вече тече, а финансирането е осигурено от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура. Братоев уточни още, че тунелната машина ще тръгне от бул. „Цариградско шосе“.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ