21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Прокуратурата: МРРБ да заведе дело за признаване собствеността на Руската църква на държавата

Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в София. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

На среща в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска от регионалния министър, МРРБ да заведе дело, за да се признае, че именно българската държава е собственик на „Руската църква“ и земята в центъра на София.

След проверка на ВАП и СГП, които установяват, че има основание държавата да атакува по съдебен път собствеността върху “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е сезиран ресорния министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

От прокуратурата считат, че е от обществен интерес държавата да атакува по съдебен път претенциите на руската страна върху собствеността на храма.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ