20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Прокуратурата: МРРБ да заведе дело за признаване собствеността на Руската църква на държавата

Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в София. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

На среща в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска от регионалния министър, МРРБ да заведе дело, за да се признае, че именно българската държава е собственик на „Руската църква“ и земята в центъра на София.

След проверка на ВАП и СГП, които установяват, че има основание държавата да атакува по съдебен път собствеността върху “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е сезиран ресорния министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

От прокуратурата считат, че е от обществен интерес държавата да атакува по съдебен път претенциите на руската страна върху собствеността на храма.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ