16 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Село Първенец се радва на обновен площад

Стотици жители и гости на село Първенец наблюдаваха първото светлинно шоу на обновения площад пред читалище „Съзнание“. Пеещите фонтани са главната атракция в ремонтираното пространство. В продължение на около 30 минути от фонтана звучат популярни и класически мелодии, съпроводени със светлинни ефекти.

Изцяло е подменена настилката на площада, изградена е нова сцена и лятно кино, красиви алеи и модерни съоръжения за спорт и игра на децата. Зелените площи са преобразени, поставени са нови пейки, изградена е автоматизирана поливна система. Целият парк е изпълнен с градинско и декоративно осветление.

Реновиран е и паметникът в центъра на Първенец. Сменена е облицовката и е подновена инфраструктурата на прилежащия площад към него.

Данни за наличие на читалищна дейност в селото има от 1908 г., когато се смята, че най-будните и прогресивни хора, членове на кооперацията, са създали читалището. Новата му сграда отваря врати през 1961 година. В нея се развива богата самодейност в различни школи, групи и клубове по интереси.

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ