13 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Затягат контрола върху строителната тежкотоварна техника в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за промени в Наредбата за организация на движението на територията на София. С тях се засилва контролът върху тежкотоварната техника около строителните обекти.

Дълго време инспекторатът се бори с недобросъвестните строители, които замърсяват уличните платна със своята тежкотоварна техника на излизане от обектите. Разпиляват отпадъци около строежите или по време на превозването им. Новата наредба е съобразена със съдебна практика по дело, формирано по жалба на заинтересовани страни от строителния бранш. Целта е да се въведат ясни правила и повече възможности за контрол от страна на общината. С измененията в Наредбата ще се позволи на Столичния инспекторат да върши по-ефективно работата си по предотвратяване замърсяването на столицата.

Увеличават се и санкциите за строителните фирми. Те ще започват от 1000 лв. и ще стигат до 50 000 лв. По-високи глоби ще се налагат за:

* отвеждането на води от строителните площадки по тротоарите и улиците;

* излизането от обектите без предварително почистена от специално изградено за това устройство ходова част;

* транспортирането на строителни отпадъци извън определения маршрут;

* смесване на земни маси с други строителни отпадъци

извършване на строително-ремонтни дейности на сгради/обекти без ограда.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ