21 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Работилница „Зелена архитектура“ правят в Стара Загора

Националният институт за недвижимо културно наследство организира работилница за зелена архитектура. Тя ще е на 17 юни в рамките на Фестивала „На зелено: изкуство, природа, урбанизъм“. Той се провежда в парк „Бедечка“ в Стара Загора.

Събитието започва в 10.00 часа с лекция за всички възрасти „Отпечатъци – новото добре забравено старо“, след която ще има дискусия.

Идеята е да се преоткрие екологичния начин на живот и здравословната жизнена среда, енергийната ефективност на днешния ден и отпечатъка на древността, чара на реставрацията при срещата на минало и сегашно. В 21-ви век учените по света възраждат и разработват нови технологии за използването на познатите от векове камък, глина и дърво.

Работилницата „Зелена архитектура“ е предназначена за ученици от 1-ви до 12-и клас и ще продължи до 17.00 часа. В нея екипът от НИНКН ще научи децата и младежите как и с какви материали са строени жилищата през каменната епоха (неолита) и заедно с участниците ще направи модели на жилище. В края на деня всеки ще си тръгне с грамота и с макета, който е изработил – за спомен.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ