13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Работилница „Зелена архитектура“ правят в Стара Загора

Националният институт за недвижимо културно наследство организира работилница за зелена архитектура. Тя ще е на 17 юни в рамките на Фестивала „На зелено: изкуство, природа, урбанизъм“. Той се провежда в парк „Бедечка“ в Стара Загора.

Събитието започва в 10.00 часа с лекция за всички възрасти „Отпечатъци – новото добре забравено старо“, след която ще има дискусия.

Идеята е да се преоткрие екологичния начин на живот и здравословната жизнена среда, енергийната ефективност на днешния ден и отпечатъка на древността, чара на реставрацията при срещата на минало и сегашно. В 21-ви век учените по света възраждат и разработват нови технологии за използването на познатите от векове камък, глина и дърво.

Работилницата „Зелена архитектура“ е предназначена за ученици от 1-ви до 12-и клас и ще продължи до 17.00 часа. В нея екипът от НИНКН ще научи децата и младежите как и с какви материали са строени жилищата през каменната епоха (неолита) и заедно с участниците ще направи модели на жилище. В края на деня всеки ще си тръгне с грамота и с макета, който е изработил – за спомен.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ