11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

В столичен квартал стартира нова услуга за градски транспорт

 

За първи път в България, стартира транспортната услуга „При поискване“, която ще свързва кварталите „Манастирски ливади“ – Изток и Запад с основни точки на градския транспорт в София.

Новите бусчета ще се движат всеки делничен ден от 6:07 до 22:40 часа, с интервал на движение в пиковите часове от 16 до 18 минути, а извън пика ще бъдат на динамично разписание. Услугата ще може да се използва с всички пътнически документи за масовия градски транспорт.

Основната дейност по проекта INNOAIR е включването на иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите, за по-чист въздух в градска среда. За целта са доставени 5 броя нископодови електрически автобуси с дължина 6 метра и допълнително оборудване към тях, както и нови зарядни станции, с които ще се извършва транспорта.

Бусчета ще се движат от кв. „Манастирски ливади“ – Изток през кв. „Манастирски Ливади“ – Запад, кв. „Павлово“ до трамвайното ухо в кв. „Бъкстон“. Ще спират по част от основните спирки на градския транспорт в районите, с което ще създават удобни връзки за прекачване.

Ще бъдат създадени допълнителни точки за слизане/качване на пътници, които ще могат да се използват по 2 начина, чрез заявка през специално разработеното приложение BUSINN, или чрез индикация на шофьора, което се изразява в помахване на ръка

В изпълнение на проекта Столична община получи софтуер, чрез който има възможност да оптимизира транспортните схеми и подобри качеството на обществения транспорт в града.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ