14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

В столичен квартал стартира нова услуга за градски транспорт

 

За първи път в България, стартира транспортната услуга „При поискване“, която ще свързва кварталите „Манастирски ливади“ – Изток и Запад с основни точки на градския транспорт в София.

Новите бусчета ще се движат всеки делничен ден от 6:07 до 22:40 часа, с интервал на движение в пиковите часове от 16 до 18 минути, а извън пика ще бъдат на динамично разписание. Услугата ще може да се използва с всички пътнически документи за масовия градски транспорт.

Основната дейност по проекта INNOAIR е включването на иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите, за по-чист въздух в градска среда. За целта са доставени 5 броя нископодови електрически автобуси с дължина 6 метра и допълнително оборудване към тях, както и нови зарядни станции, с които ще се извършва транспорта.

Бусчета ще се движат от кв. „Манастирски ливади“ – Изток през кв. „Манастирски Ливади“ – Запад, кв. „Павлово“ до трамвайното ухо в кв. „Бъкстон“. Ще спират по част от основните спирки на градския транспорт в районите, с което ще създават удобни връзки за прекачване.

Ще бъдат създадени допълнителни точки за слизане/качване на пътници, които ще могат да се използват по 2 начина, чрез заявка през специално разработеното приложение BUSINN, или чрез индикация на шофьора, което се изразява в помахване на ръка

В изпълнение на проекта Столична община получи софтуер, чрез който има възможност да оптимизира транспортните схеми и подобри качеството на обществения транспорт в града.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ