11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Спират движението по ключова отсечка в Пловдив

От понеделник – 24 април, се спира движението на пътни превозни средства по „Брезовско шосе“, което е ключова артерия за Пловдив. Ограничението ще е в участъка между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е възобновяването на археологическите проучвания на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“.

Временната организация на движение ще е обозначена със съответните пътни знаци и указателни табели за алтернативни маршрути, осигуряващи достъп до търговските обекти в зоната. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и правят всичко възможно за по-скорошното завършване на обекта.

Строително-монтажните работи на „Брезовско шосе“ са част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв. На 24 юли се очаква успешното му приключване.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ