14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Община Бургас подобрява достъпността на „Парк Арена ОЗК“ и Острова

Община Бургас кандидатства с два обекта по проект „Изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти за хора с увреждания“, обявен от Агенция за хората с увреждания.

Първият е плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Съоръжението е сравнително ново и добре поддържано, но има възможност за надграждане в посока осигуряване на допълнителни възможности за практикуване на водни спортове от хора с двигателни увреждания. Това ще помогне за укрепване на физическото им здраве, а също така на тяхната социализация.

Вторият обект, за който ще се търси външно финансиране, е остров Света Анастасия. За да улесни посетителите с увреждания, Общината иска да постави там табели с надписи на брайл, да обнови и изравни каменната настилка на част от пътеките.

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ