34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Откриват фотоизложба „Пловдив – Вечният град“

В Областна администрация Пловдив се открива фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“. Тя представя 49 фотографии на пловдивската фотографка Димитра Лефтерова, която не спира да запечатва красотата на Пловдив – един от най-старите живи градове в света.

Фотографиите на Димитра имат свой неподражаем почерк и са изключително разпознаваеми в социалните медии, споделяни и харесвани от хиляди хора по цял свят. Димитра плени сърцата и на японската публика. През 2019 г. тя участва в две изложби в японския град Мураяма. Две нейни снимките станаха част от колекцията от мемориални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски игри Токио 2020.

По покана на Българския културен център „Магура“ в Чикаго в края на 2020 г. тя участва в сборна изложба с живописни кадри от Стария град.

По време на пандемията Димитра направи изложба на открито, която бе част от фестивала „Светлина и вяра в Стария Пловдив“ през декември 2021 г.

Експозицията „Пловдив – Вечният град“ може да бъде разгледана от 21 април до 24 май 2023 г. във всеки работен ден.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ