14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Събарят подпорната стена от каменна зидария в парка на Пъстрогор

Община Свиленград започна строително-монтажни дейности по благоустрояване на парка в центъра на село Пъстрогор. Съществуващите остарели детски съоръжения ще бъдат демонтирани, а на тяхно място ще бъде изградена нова детска площадка от армиран бетон и с ударопоглъщаща настилка. Планиран е монтаж на четири детски съоръжения за различен тип занимания – за катерене, баланс, клатушка и люлка.

Ще бъде поставена и паркова мебел – пейки и кошчета, а съществуващата беседка ще бъде ремонтирана. Предвидени да също дейности по затревяване и озеленяване. Подпорната стена от каменна зидария в единия край на парка ще бъде съборена, тъй като е компрометирана и се руши. На нейно място ще бъде изградена нова стоманобетонова с ажурна ограда.

По график строителните работи трябва да приключат до края на месец май 2023 г. Обектът се изпълнява в рамките на проект по процедура на МИГ „Свиленград Ареал”. Проектът включва също и обновяване на зелени площи за обществено ползване в село Мезек и в Свиленград – на ул. „Тодор Кирков”.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ