16 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Събарят подпорната стена от каменна зидария в парка на Пъстрогор

Община Свиленград започна строително-монтажни дейности по благоустрояване на парка в центъра на село Пъстрогор. Съществуващите остарели детски съоръжения ще бъдат демонтирани, а на тяхно място ще бъде изградена нова детска площадка от армиран бетон и с ударопоглъщаща настилка. Планиран е монтаж на четири детски съоръжения за различен тип занимания – за катерене, баланс, клатушка и люлка.

Ще бъде поставена и паркова мебел – пейки и кошчета, а съществуващата беседка ще бъде ремонтирана. Предвидени да също дейности по затревяване и озеленяване. Подпорната стена от каменна зидария в единия край на парка ще бъде съборена, тъй като е компрометирана и се руши. На нейно място ще бъде изградена нова стоманобетонова с ажурна ограда.

По график строителните работи трябва да приключат до края на месец май 2023 г. Обектът се изпълнява в рамките на проект по процедура на МИГ „Свиленград Ареал”. Проектът включва също и обновяване на зелени площи за обществено ползване в село Мезек и в Свиленград – на ул. „Тодор Кирков”.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ