8 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Празнично: „Българовско шествие” за 3 март

Инициативата „Българовско шествие“ ще се проведе за шести път по повод трети март и честването на годишнината от Освобождението на България. Участниците в него ще изминат разстоянието между Бургас и Българово, развявайки националния флаг. Инициатори са семейство Карашеви от Бургас, съобщават от пресцентъра на общината в морския град.

Програмата на инициативата ще започне в 9:00 часа от Морска гара – Бургас с музикален поздрав от ученици от Средно училище „Добри Чинтулов“ и демонстрации на спортистите от местния Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“.

Шествието ще потегли в 10:00 часа и ще премине под полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов.

След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм „Свети Атанасий“. В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ