18 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

ЕК одобри държавна помощ от € 5,8 млн. за летищата в Бургас и Варна

Двете аерогари са потърпевши от войната в Украйна

Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 5,8 милиона евро в подкрепа на летищата в Бургас и Варна в контекста на войната в Украйна.

Помощта е под формата на отлагане на плащането на концесионните такси. Те са дължими от Fraport Twin Star Airport Management AD – компанията, стопанисваща двете летища, на българското правителство, което е собственик на инфраструктурите там.

Целта на помощта е летищата да се справят с дефицита на ликвидност. Той се дължи на намаляване на работата им поради затварянето на украинското въздушно пространство, както и на европейското въздушно пространство за руски самолети. По този начин ще бъдат намалени разходите на оператора на аерогарите.

Related Articles

Международна конференция за задачите на архитекти и инженери за създаване на хармонична среда

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се провежда днес 8 май в в София. Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят...

Северозападна България с най-малко новопостроени жилища

Северозападният район на страната е с най-малко новопостроени жилища към четвъртото тримесечие на 2023 година. Те са общо 175, като във Видин са само...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ