11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

ЕК одобри държавна помощ от € 5,8 млн. за летищата в Бургас и Варна

Двете аерогари са потърпевши от войната в Украйна

Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 5,8 милиона евро в подкрепа на летищата в Бургас и Варна в контекста на войната в Украйна.

Помощта е под формата на отлагане на плащането на концесионните такси. Те са дължими от Fraport Twin Star Airport Management AD – компанията, стопанисваща двете летища, на българското правителство, което е собственик на инфраструктурите там.

Целта на помощта е летищата да се справят с дефицита на ликвидност. Той се дължи на намаляване на работата им поради затварянето на украинското въздушно пространство, както и на европейското въздушно пространство за руски самолети. По този начин ще бъдат намалени разходите на оператора на аерогарите.

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ