13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Община Пловдив спести близо 1 млн. лв. от сметки за ток

Икономията е резултат от подмяната на стари улични осветителни тела с нови LED лампи

Малко над 2200 стари осветителни тела са подменени с нови LED лампи по улиците на Пловдив през 2022 г. Осветителите са с вградена опция за самодимиране по предварително определен 5-стъпков график. Новите LED осветители са спестили на местната администрация близо милион лева за ток, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

„В сравнение общо консумираната активна енергия за 2021 г. е 11016 МW/h с общо консумираната активна енергия за 2022 г. е 9187 МW/h. По-ниската консумация на ток води и до икономии в сметките. На годишна база те са точно 928 600 лева“, уточни зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

През настоящата година общинската администрация планира подмяната на осветителни тела да продължи. По думите на зам.-кмета е планиран монтажът на нови LED лампи в район „Северен“, ремонт на уличното осветление на моста на Адата, при наличие на средства и в други райони.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ