18 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Ръст на цените на жилищата в целия ЕС

България е на второ място по месечен скок на цените на имотите

Цените на жилищата в Европейския съюз са се повишили със 7,4 на сто на годишна основа, сочат цифрите за третото тримесечие на 2022 година. Европейската статистическа агенция „Евростат“ обяви най-новите данни за индекса на цените на жилищните имоти.

В България цените на жилищата са скочили нагоре с 15,6 на сто през третото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период година по-рано. Това представлява ускорение на ръста на родните жилищни цени в сравнение с предишните второ и първо тримесечия, когато увеличението бе съответно 14,6 на сто и 11,5 на сто.

На месечна основа през третото тримесечие на миналата година цените на жилищата в страната ни са нараснали с 4,1 на сто. За този период месечният ръст на цените на жилищните имоти в България е бил вторият най-голям сред страните членки на ЕС. Единствено Кипър е регистрирала по-висок растеж на ценовия индекс +5,8 на сто.

Related Articles

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ