14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Предстои конференция „Образование и обучение за енергийна ефективност и ВЕИ в сградите”

Конференция на тема „Образование и обучение за енергийна ефективност и ВЕИ в сградите”, организира Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект съвместно с Агенция за устойчиво енергийно развитие, Национална агенция за професионално образование и обучение, КСБ и БАИС. Тя ще се проведе на 17 януари в София в комбиниран присъствен и онлайн формат, информират организаторите.

На форума ще бъде представен проекта „Пътна карта за обучения и квалификация по прилагане на интелигентни енергийно ефективни решения в сградите в България до 2030 г.” Той е продължение на предходната инициатива, довела до редица промени в държавните образователни стандарти в строителния сектор, като предлага ново обединение на усилията на ангажираните в строителния сектор и националната образователна система.

Цел на конференцията е повишаване на знанията и уменията на специалистите и работниците в строителството за изграждане на сгради с нулево потребление на енергия в унисон с очакваните изменения на директивите за енергийната ефективност, енергийните характеристики на сградите, и възобновяемите енергийни източници в рамките на законодателния пакет Fit-for-55.

Related Articles

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ