10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Предстои конференция „Образование и обучение за енергийна ефективност и ВЕИ в сградите”

Конференция на тема „Образование и обучение за енергийна ефективност и ВЕИ в сградите”, организира Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект съвместно с Агенция за устойчиво енергийно развитие, Национална агенция за професионално образование и обучение, КСБ и БАИС. Тя ще се проведе на 17 януари в София в комбиниран присъствен и онлайн формат, информират организаторите.

На форума ще бъде представен проекта „Пътна карта за обучения и квалификация по прилагане на интелигентни енергийно ефективни решения в сградите в България до 2030 г.” Той е продължение на предходната инициатива, довела до редица промени в държавните образователни стандарти в строителния сектор, като предлага ново обединение на усилията на ангажираните в строителния сектор и националната образователна система.

Цел на конференцията е повишаване на знанията и уменията на специалистите и работниците в строителството за изграждане на сгради с нулево потребление на енергия в унисон с очакваните изменения на директивите за енергийната ефективност, енергийните характеристики на сградите, и възобновяемите енергийни източници в рамките на законодателния пакет Fit-for-55.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ