15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

АПИ: През пролетта започва основният ремонт на 19 км от пътя Сливница – Гълъбовци – Ракита

В началото на новия строителен сезон ще стартира основният ремонт на 19 км от път III-811 Сливница – Гълъбовци – Ракита, съобщи инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция „Управление на стратегически инфраструктурни проекти“ в Агенция „Пътна инфраструктура“. През 2022 г. бяха подписани договорите с избраните изпълнители на строително-монтажните работи и надзора, след проведени открити процедури по Закона за обществените поръчки. На финален етап е подготовката на документацията за издаването на разрешението за строеж за обекта.

Ремонтно-възстановителните дейности на третокласния път ще продължат 18 месеца от откриването на строителната площадка. Поради тази причина сме предвидили работата да стартира през пролетта, за да не се влиза в два зимни сезона, което би довело до удължаване на срока за изпълнение, обясни инж. Йорданов.

Проектът се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 24 млн. лв. За по-бързото изпълнение на строително-монтажните работи отсечката е разделена на два участъка. Първият е с дължина 11,5 км и е от град Сливница до с. Гургулят. Вторият е 7,4 км. Започва от с. Гургулят, а краят е на 3 км след с. Ракита.

Проектът предвижда усилване на пътното тяло, полагане на нова асфалтова настилка и подобряване на отводняването. Пътят ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще бъдат основно ремонтирани прилежащите малки и големи съоръжения на третокласният път, сред които и мостът над р. Сливнишка при км 11.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предприела необходимите действия за подобряване на състоянието на пътя и осигуряване на безопасното преминаване на моторните превозни средства през зимния сезон до започването на предстоящия основен ремонт.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ