15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Варна: Напредва изграждането на Учебния дълбоководен басейн в Морското училище

С добри темпове напредва работата по изграждането на Учебния дълбоководен басейн в двора на Морското училище във Варна. Съоръжението ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Учебният дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е проектиран от „REDOX architecture studio“ с главен проектант арх. Константин Славов. Първата копка беше направена през март 2021 г.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море. Визуализации на проекта тук .

Снимки: Клуб на младия архитект към САБ – Варна

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ