15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Варна: Напредва изграждането на Учебния дълбоководен басейн в Морското училище

С добри темпове напредва работата по изграждането на Учебния дълбоководен басейн в двора на Морското училище във Варна. Съоръжението ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Учебният дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е проектиран от „REDOX architecture studio“ с главен проектант арх. Константин Славов. Първата копка беше направена през март 2021 г.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море. Визуализации на проекта тук .

Снимки: Клуб на младия архитект към САБ – Варна

Related Articles

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ