17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Проект превръща Лятното кино в Стамболийски от руина в истинско бижу

Активно върви ремонтът на Лятното кино на Стамболийски. Дейностите продължават, докато времето позволява, уточняват от администрацията. Проектът е повече от впечатляващ и ще превърне порутената сграда в атрактивна културна зона.

Ремонтът включва гишето за билети отпред, където ще има и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерти и представления. Основно ще бъде ремонтирана и самата сцена, която ще бъде облечена с подходяща настилка, за да се ползва за танцови спектакли. Ще се реновират и двете зони за вход и изход. Фасадата на киното също ще бъде ремонтирана, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки. Ще има обособени специални места за прожекторите и за два пулта за озвучаване и за осветлението. Ще бъде направена и нова тоалетна към сградата.

„Работи се и в събота и неделя. Ще бъде готово за лятото, когато ще го открием с концерт на музиканти от Стамболийски. Дадохме живот на още една разрушена от безстопанственост сграда. Всичко, което правим с моя екип е не за днес, не за утре, а за поколения напред“, коментира градоначалникът Георги Мараджиев.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ