16 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Осигурено е финансиране за обходен маршрут на Тервел

Обходен маршрут на гр. Тервел за тежкотоварните автомобили ще бъде изграден с държавни средства. Проектът е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като до края на тази година Община Тервел трябва да получи половината от средствата – 502 443 лв. с ДДС.

В инвестиционния план са включени два подобекта, за които има изготвени технически проекти и са издадени разрешения за строеж. Първият е за основен ремонт на общински път, който свързва разклона срещу бензиностанцията в началото на град Тервел (входа от град Добрич) с друг общински път – Тервел-Савово. Вторият подобект е изграждане на кръгово кръстовище между пътя Тервел-Савово, републиканския път Ветрино-Алфатар и улиците „Тича“ и „Цар Калоян“.

Техническите проекти са изготвени от Общината още през 2018 г. През тази година е осигурено финансиране, но само за реконструкцията на пътя. Предстои да бъде обявена обществена поръчка и да се избере изпълнител за ремонтните дейности.

Продължава търсенето на средства за изграждане на кръгово кръстовище. Това ще позволи безопасното ползване на новото обходно трасе на града. Община Тервел търси финансиране и за ремонт на пътя Жегларци-Бенковски и Безмер-Гуслар, за да се осигури добра свързаност на всички основни участъци от общинската пътна мрежа.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ