17 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Интерконекторът с Гърция получи Акт 16

Междусистемната газова връзка между България и Гърция получи Акт 16. Въвеждането й в експлоатация ще бъде официално оповестено на церемония в НДК в събота. На събитието ще присъстват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Република Северна Македония Стево Пендаровски и на Сърбия Александър Вучич, както и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Домакин на церемонията ще бъде българският държавен глава Румен Радев.

Припомняме, че на 16 септември бе обявено, че е издаден Акт 15 за интерконектора, а вчера стана ясно, че с помощта на държавата са събрани всички необходими документи и за Акт 16.

Съоръжението е с дължина от 140 км на българска територия. Според уверенията на служебното правителството през връзката България ще получава договорените количества азерски газ.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ