23 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Одобриха 1 млн. лв. за инвестиционен проект за ремонт на комплекс „Червено знаме“

Министерският съвет (МС) прие постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2022 г. Промените са във връзка с увеличаване на капитала на търговското дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

С предоставените средства в размер на 1 000 000 лева ще се увеличи капиталът на дружеството. Средствата са за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на спортния комплекс „Червено знаме“. В момента комплексът е в лошо техническо състояние. Това е и причината да не функционира по предназначение.

Отпуснатите средства са поредната последователната стъпка на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страна. Това посочват от пресцентъра на ресорното министерство. В тази връзка още на 6 април бе издадена виза за проектиране за основно обновяване на комплекс „Червено знаме“ и сградния фонд към него.

Припомняме, че през месец май бе възложено на Центъра за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към УАСГ – София да извърши конструктивно обследване /диагностика/ на сградния фонд в СК „Червено знаме“. Експертното заключение е, че конструкцията на сградите и съоръженията е в добро състояние. То позволява нормална експлоатация след извършване на възстановителни и укрепителни работи. А при необходимост – и усилване на конструктивни елементи и възли, определени след конструктивно обследване и след изготвяне на технически проект.

Снимка: СК „Червено знаме“, ММС

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ