24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Одобриха 1 млн. лв. за инвестиционен проект за ремонт на комплекс „Червено знаме“

Министерският съвет (МС) прие постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2022 г. Промените са във връзка с увеличаване на капитала на търговското дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

С предоставените средства в размер на 1 000 000 лева ще се увеличи капиталът на дружеството. Средствата са за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на спортния комплекс „Червено знаме“. В момента комплексът е в лошо техническо състояние. Това е и причината да не функционира по предназначение.

Отпуснатите средства са поредната последователната стъпка на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страна. Това посочват от пресцентъра на ресорното министерство. В тази връзка още на 6 април бе издадена виза за проектиране за основно обновяване на комплекс „Червено знаме“ и сградния фонд към него.

Припомняме, че през месец май бе възложено на Центъра за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към УАСГ – София да извърши конструктивно обследване /диагностика/ на сградния фонд в СК „Червено знаме“. Експертното заключение е, че конструкцията на сградите и съоръженията е в добро състояние. То позволява нормална експлоатация след извършване на възстановителни и укрепителни работи. А при необходимост – и усилване на конструктивни елементи и възли, определени след конструктивно обследване и след изготвяне на технически проект.

Снимка: СК „Червено знаме“, ММС

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ