16 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Организират обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“

В Кюстендил се организира обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“, информират от администрацията в града. Събитието се организира от Сдружението по туризъм и ще започне от 17.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил“.

На обсъждането са поканени граждани, представители на администрацията и други заинтересовани страни. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Ще бъдат представени идеи на сдружението и последващи стъпки за опазване и развитие на местността.

Паркът е разположен близо до град Кюстендил и обхваща площ от близо 1300 декара. Зоната е любимо място за отдих на жителите и гостите на града. Има няколко еко пътеки, изградени са места за отдих, спортни площадки и съоръжения.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ