19 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

Древна могила спира ремонта на ключово трасе в Пловдив

Древна могила спира за дни реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за воден цикъл на града.

Могилата се намира встрани от булеварда, но за да се продължи работата, на обекта трябва да присъстват археолози. Това е задължително правило, което се спазва при изкопните работи, коментират контролните органи по извършването на ремонта.

Участъкът е около 20 метра. От община Пловдив са се ангажирали да се подсигури специалист от Археологическия музей докато се извършват строителните работи в рисковата отсечка.

Строителите изпълняват в този участък на Брезовско шосе много сложни подземни комуникации.Изкопът е 8 метра дълбочина, изграждат се подпори и се работи при тежки условия.

Част от Брезовско шосе е затворена, но има обходен път. Очаква се да се създадат бъэрзо необходимите условия, за да се продължи работата. Проектът „Брезовско шосе – Дунав“ трябва да бъде завършен до края на 2023 г.

Related Articles

До средата на май: Пускат всички фонтани във Варна

До 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа...

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Пантеонът на възрожденците в Русе е с нова визия. Извършените дейности са част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ