20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Приключи реконструкцията на най-мащабния обект от Водния цикъл Плевен – Долна Митрополия

Най-мащабният обект по проекта ”Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” – „Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен – Долна Митрополия” е завършен. Обектът е с издаден Акт 16 и разрешение за ползване.

Съгласно изработен работен проект са изпълнени реконструкция и модернизация на водната линия и линията за третиране на утайките, включващи доставка и монтаж на машини и съоръжения и изграждане на система за управление, контрол и събиране на данни (SCADA).

Сред новоизградените обекти са: обслужваща сграда, аериран пясъко-маслен задържател, реагентно стопанство 3 нови шнекови помпи, фотоволтаична централа за собствени нужди, газхолдер, факел за биогаз и др.

Подменени са всички връзки между съоръженията, водопроводи, канали, извършено е асфалтиране, озеленяване и др.

Стойността на обекта е 27 888 800,00 лв. без ДДС, изпълнител е ДЗЗД „Чиста вода”, а строителен надзор – „Ати консулт” ЕООД – София.

Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се реализира в партньорство от двете общини с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ