20 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Плаващи фонтани ще красят и пречистват река Тунджа

Три аериращи фонтани като част от специална плаваща система ще бъдат разположени в бетонираното корито на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк на Ямбол.

Целта на проекта е поддържане на водата в добро експлоатационно състояние и създаване на по-добра естетическа визия. Обогатяването на водата с кислород ще предотврати развитието на планктон. Фонтаните ще създават и уникална атмосфера чрез играта на светлина и вода.

Първият фонтан ще бъде закотвен пред сградата на Областно пътно управление, вторият ще е от северната страна на пешеходния мост, а третият ще бъде закотвен от южната му страна.

Преди три години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран.

След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати като атракция лодките и водните колела.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ