27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Плаващи фонтани ще красят и пречистват река Тунджа

Три аериращи фонтани като част от специална плаваща система ще бъдат разположени в бетонираното корито на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк на Ямбол.

Целта на проекта е поддържане на водата в добро експлоатационно състояние и създаване на по-добра естетическа визия. Обогатяването на водата с кислород ще предотврати развитието на планктон. Фонтаните ще създават и уникална атмосфера чрез играта на светлина и вода.

Първият фонтан ще бъде закотвен пред сградата на Областно пътно управление, вторият ще е от северната страна на пешеходния мост, а третият ще бъде закотвен от южната му страна.

Преди три години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран.

След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати като атракция лодките и водните колела.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ