12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

За втора година: Брацигово ще бъде домакин на архитектурен форум

За поредна година Брацигово ще се проведе архитектурен форум. Това стана ясно на десетата Национална среща на главните архитекти и експерти на общините.

В дискусиония панел, посветен на недвижимото културно наследство, бе представена „Концепция за устойчиво развитие и управление на културно-историческото наследство на територията на Община Брацигово“. Тя е разработена от арх. Георги Цапков, арх. Младен Китов и арх. Десислава Димитрова. рамките на Архитектурния форум, организиран през септември 2021г. от КАБ РК София Област “Брацигово – Каменният поток на времето”. Интересът на професионалистите към форума е причина тази година отново Брацигово ще бъде домакин на второ издание. То ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември и ще включва серия лекции и уъркшопи.

На 12 май предстои официално откриване на реализацията на първопремирания проект “Силата на човешкия дух” с автор Атанас Чакъров, който бе организиран в рамките на миналогодишния форум.

Продължава и кампанията по набиране на дарения за ревитализиране на музея на “Брациговската архитектурно строителна школа”, като част от общата концепция за съхраняване на културно историческото наследство на града.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ