21 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Приключи плановият ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Завърши плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. След проверка и издадено одобрение от страна на Агенцията за ядрено регулиране, блокът вече е включен в електроенергийната система на страната.

Плановият годишен ремонт, започнал на 29 септември, се проведе при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19, отчитат от атомната централа.

От там посочват, че са изпълнени необходимите дейности по ремонт и профилактика на оборудването и реакторът е презареден със свежо ядрено гориво. Реализирани са и предвидените дейности, свързани с повишаване на безопасността и осигуряване на дългосрочната експлоатация на блока.

Другият ядрен енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ – пети, работи с пълно натоварване на мощността.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ