15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Нова автоматична станция следи качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция за измерване състоянието на въздуха монтираха в Русе. Тя ще работи по референтен метод на отчитане на данните и може да помага на контролните органи да установяват нарушители, уточниха от местната администрация. Станцията е осигурена със средства от бюджета на общината и e наета след публичен търг от Община Белене за срок от две години.

Решението на експертите от Изпълнителната агенция по околна среда е тя да е позиционирана в двора на помощно училище „Петър Берон“. Служители от ОП „Комунални дейности“ изградиха бетонната площадка за монтирането ѝ.

Станцията разполага с анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди, както и бензен във въздуха.

В момента се разработва техническа спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудване на станцията с анализатор за непрекъсано отчитане на още органични съединения.

Related Articles

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ