24 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Нова автоматична станция следи качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция за измерване състоянието на въздуха монтираха в Русе. Тя ще работи по референтен метод на отчитане на данните и може да помага на контролните органи да установяват нарушители, уточниха от местната администрация. Станцията е осигурена със средства от бюджета на общината и e наета след публичен търг от Община Белене за срок от две години.

Решението на експертите от Изпълнителната агенция по околна среда е тя да е позиционирана в двора на помощно училище „Петър Берон“. Служители от ОП „Комунални дейности“ изградиха бетонната площадка за монтирането ѝ.

Станцията разполага с анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди, както и бензен във въздуха.

В момента се разработва техническа спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудване на станцията с анализатор за непрекъсано отчитане на още органични съединения.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ