23 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Нова автоматична станция следи качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция за измерване състоянието на въздуха монтираха в Русе. Тя ще работи по референтен метод на отчитане на данните и може да помага на контролните органи да установяват нарушители, уточниха от местната администрация. Станцията е осигурена със средства от бюджета на общината и e наета след публичен търг от Община Белене за срок от две години.

Решението на експертите от Изпълнителната агенция по околна среда е тя да е позиционирана в двора на помощно училище „Петър Берон“. Служители от ОП „Комунални дейности“ изградиха бетонната площадка за монтирането ѝ.

Станцията разполага с анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди, както и бензен във въздуха.

В момента се разработва техническа спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудване на станцията с анализатор за непрекъсано отчитане на още органични съединения.

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ