15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Обновяват хидротехническата инфраструктура в страната с близо 107 млн.лв.

24 проектни предложения на „Напоителни системи“ ЕАД са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“. Те са на обща стойност 106 979 203,05 лв.

С изпълнението на 24-те проекта ще бъдат извършени реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка са приключили преди дни, уточняват от ведомството.

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ