13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Започва основен ремонт на пътя Побит камък – Завет – Веселец

Започва ремонтът на над 28 км от третокласния път III-4902 Побит камък – Завет – Веселец, в област Разград. Трасето е основна пътна връзка между община Завет и околните населени места, областния център Разград и област Силистра. Началото на пътя, който ще се ремонтира, е в района на с. Просторно, преминава през с. Побит камък и гр. Завет и завършва в с. Веселец.

Отсечката ще бъде с нова асфалтобетонова настилка в цялата дължина на пътя, подсилена с геомрежа за поемане на интензивния трафик. В района има множество обработваеми земи и пътят се използва от селскостопанска техника. Проектът предвижда подобряване на отводняването, нови бордюри, ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Целта е трайно подобряване на технико-експлоатационните качества на трасето и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.

Ремонтно-възстановителните работи ще се извършват без отбиване на движението. Трафикът ще е двупосочен и ще се пропуска поетапно в една лента. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Разград – Консорциум „ТРП Лудогорие 2019“. Срокът за завършване на ремонта е до края на септември 2022 г.

Related Articles

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ