14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Ремонтират улици в Стария Несебър

Започна реконструкцията на улиците „Мена“ и „Рибарска“ в Стария Несебър. Ремонтът се финансира изцяло от програма „Балкани-Средиземно море 2014-2020“ в рамките на проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“.

Предстои да се подменят тротоарните настилки, като бетоновите плочи се заменят с каменни, а асфалтовото покритие по уличното платно се заменя с гранитен паваж.

Тези улици са част от културно-туристическия маршрут „Духовен път“ и се вписват в общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културното наследство, уточняват от администрацията.

Предвидените за реконструкция отсечки ще бъдат затваряни за движение поетапно, като ще бъдат извършени всички необходими дейности по организация и безопасност на трафика. Достъпът до домовете на живущите по тези улици ще бъде осигурен по обходни маршрути. Ремонтите ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и указателни табели.

От Община Несебър се обръщат с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности и се извиняват на жителите и гостите на Несебър за причиненото неудобство.

 

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ