14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Датска фирма ще проучва терен на бивши казарми край Ямбол

Договор за проучване на терен от 665 дка в местността Червен баир, с инвестиционно намерение за изграждане на ВЕИ, предстои да подпише кметът на Ямбол Валентин Ревански с дъщерна компания на датската „Копенхаген Грийн Енерджи“. Срокът за проучването е една година.

Теренът е на мястото на някогашното поделение за противовъздушна отбрана. Той е бил предоставен безвъзмездно на общината преди 10 години, но до сега не е използван по никакъв начин.

Според оценители в момента 1 дка в този район струва около 4 500 лв. Дъщерното дружество на датската компания  е със седалище в Бургас и към момента оперира в България слънчеви и вятърни мощности с капацитет от 600 MW.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ