13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Дубай постави нов рекорд с най-големия фонтан в света

Дубай постави нов световен рекорд с последната си атракция – фонтана „Палм фаунтин“. Той разполага с многоцветни светлини и силни водни струи, изстрелвани към нощното небе. Съоръжението бе вписано в книгата на рекордите като най-големия правен някога фонтан, предадоха „Ройтерс“ и „Франс прес“. Откриването на бляскавата водна атракция в Обединените арабски емирства беше предавано на живо по целия свят.

Фонтанът „Палм фаунтин“ е с площ от от 1300 квадратни метра и е разположен на изкуствения остров „Палм джумейра“ край Дубай.

Фонтанът е украсен с над 3000 лед светлини и ще работи целогодишно. На всеки 30 минути ще има триминутен спектакъл с водни струи, светлини и цветове.

Миналата година емирството беше посетено от над 16 милиона туристи и предвиждаше тази година да посрещне 20 милиона, преди да бъде тежко засегнато от заразата от коронавирус.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ