14 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Държава и бизнес подготвят заедно проекти за цифровизация в различните сектори

Държавна агенция „Електронно управление“ е партньор на тазгодишната международна конференцията по киберсигурност, която за дванадесета поредна година събира на едно място топ експерти от световни компании – производители на решения за киберсигурност, представители на държавни организации и бизнеса, мениджъри по информационна сигурност и управление на риска, ИТ компании.

Предвидени са над 15 обучения, с фокус киберсигурност, уъркшопи, сесии с интерактивно съдържание, демонстрации на технологични решения, практически упражнения, дискусионен панел. Форумът се провежда едновременно в два формата – дигитален и физически, като активностите са през целия месец октомври, обявен за месец на киберсигурността.

По новата Оперативна програма за иновации и цифрова трансформация са предвидени 260 милиона евро. Българските проекти за цифров преход по Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост ще бъдат подготвени в партньорство на държавата с бизнеса. Очаква се, ИТ секторът да се включи активно с идеи и проектни предложения. Държавна агенция „Електронно управление“ ще продължи активно да работи с операторите на обществени услуги, публичната администрация и доставчиците на цифрови услуги за защита на критични информационни системи и бази данни в страната.

 

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ